Capçalera

Aquest BLOG és una petita aportació des del pensament, l'opinió i el debat de les qüestions que més m'inquieten. Tot des del meu compromís polític, social i cultural. Vos anim a que en faceu part.

divendres, 3 de juny del 2011

Model de poble

Les darreres setmanes -sobre tot amb el bull de les eleccions- s'ha parlat molt i molt del MODEL DE POBLE. Quasi tothom en discutia i pocs s'aturaven a reflexionar sobre el que significa -i implica- teniu un concepte honest, un objectiu clar i la gent al teu costat per assolir-ho. He aturat un moment a pensar-hi i vos deix la meva reflexió.


Parlar de model de poble, no és dissenyar sobre paper el que voldries, ni tant sols el que somiaries: és, per sobre de tot, reflexionar d'on venim, cap on anam, que necessitam, quins són els nostres valors i inquietuds, els reptes de la comunitat, les possibilitats i suports, i l'horitzó cap on volem caminar. Amb tots aquest imputs podem acostar-nos -sols una mica- a la consecució del nostre objectiu. Però, res d'això seria possible sense comptar amb un equip de persones que comparteixen el mateix model de poble, una societat civil que te recolza i esperona, el debat reflexiu sobre els reptes marcats i la il·lusió per assolir el canvi a mig i llarg termini.
Per tal d'aconseguir aquest model de poble, hi he invertit 24 anys de la meva vida i, així i tot, molts dels resultats encara no han aflorat.
Pens que una societat jove com la vilafranquera, encara té un llarg recorregut per marcar-se metes més importants i que el model que molts hem perseguit -i que seguirem perseguint- encara està a mig fer.
No crec que sigui moment de defallir ni deixar-se endur pel desànim. És el moment propici per iniciar un procés de reeixida social i despertar les consciències de la gent que ha compartit aquest projecte de poble i que encara està disposada a seguir invertint part del seu temps per Vilafranca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada