Capçalera

Aquest BLOG és una petita aportació des del pensament, l'opinió i el debat de les qüestions que més m'inquieten. Tot des del meu compromís polític, social i cultural. Vos anim a que en faceu part.

dijous, 16 de juny del 2011

El nou Govern Bauzà

Avui, J.R. Bauzá, ha anunciat la composició del nou Govern de les Illes Balears. Entre les promeses de retalls en alts càrrecs i el nomenament dels que seran el seus consellers (i una consellera), ens trobam ben al davant del que serà la legislatura del “mas por menos”. I potser no em cregueu, però per a mi, hi ha trampa.

      La reducció d’alts càrrecs públics (a l’Ajuntament de Palma, el nou Batle del P.P. ha parlat també d’aquests tipus de retallades), em desperten una sospita. Una administració amb un volum de gestió tan gran com la que genera el Govern, amb aquestes retallades, o bé quedarà coixa o bé no sabrem qui ho gestiona. Des del P.P. s’ha dit que els funcionaris jugaran un paper important i que seran ells els que assumiran gran part d’aquesta responsabilitat. A això ho creuria si en sobrassin i es reestructuràs l’organigrama. Però, com molts sabem, la Comunitat no té funcionaris en excés. Per altra banda, moltes de les “responsabilitats polítiques” no es poden delegar als funcionaris, simplement per que no és la seva escomesa. Per tant, el retall, sospit que anirà en detriment del servei públic i ciutadà. De fet, sols parlen amb aquest argument sense xerrar de la reestructuració, i això em preocupa.
Per tant, i coneixent el percal i els antecedents (Matas va ser el que més empreses públiques va crear), me preocupa que part d’aquests serveis públics, d’aquests serveis administratius i les funcions dels que havien estat fins ara els “alts càrrecs públics” (Direccions Generals, Gerències d’empreses Públiques, etc.) acabin en mans de concessions a empreses privades. De fet, és una pràctica ben coneguda del P.P, basta veure com ja va actuar amb la concessió de serveis a l’Hospital de Manacor o Inca (que per a mi són bàsics), o amb la creació de macro-administracions on tot hi cap, com “S’Institut” del Consell de Mallorca on mesclaven ous en caragols. En aquest darrer cas, qui en va sortir perdent, varen ser els serveis socials. Això sí: no hi havia alts càrrecs, però una munió inacabable d’assessors (els comitès locals del P.P. de tots els pobles de Mallorca hi estaven ben representats).
Ara sabíem que ens costava l’administració pública, per que al darrera de cada càrrec públic, hi havia una nòmina que expressava el preu d’aquest responsable polític. Però me preocupa com ho sabrem ara, després de col·locar un exercit de militants del P.P. adossats com interins a llocs de feina creats expressament, amb contractes a empreses amigues per a gestionar serveis bàsics, etc, etc.
Ja ho veurem i en tornarem a parlar...

1 comentari:

  1. La dreta tira per aquest camí, el de les retallades, ja ho hem vist a Catalunya i ara serà tres quarts del mateix o pitjor a Mallorca, ja que CIU tot i ser de dretes o centre-dreta són "nacionalistes" catalans, en el nostres cas tenim a un PP més de dretes i més espanyolista que mai! o sigui que ens podem anar preparant per retallades, privatitzacions, atacs a la llengua, a la cultura i al territori.

    ResponElimina