Capçalera

Aquest BLOG és una petita aportació des del pensament, l'opinió i el debat de les qüestions que més m'inquieten. Tot des del meu compromís polític, social i cultural. Vos anim a que en faceu part.

divendres, 14 de juny del 2013

Vilafranca, 200 anys de municipi.


L'organització dels actes dels  200 anys de municipi de Vilafranca de Bonany, m'ha convidat a participar a fer una de les xerrades, enmarcada dins el programa que es realitzarà en els propers mesos.
Pel que fa a la xerrada que donaré, serà el proper DILLUNS 22 de JULIOL a les 21:00 h (Festes de la Beata), amb el títol “Processos d'implantació i evolució històrica del terme municipal de Vilafranca: les fites del terme municipal - fites amb història-”. 
Bàsicament és fonamenta sobre el terme municipal de Vilafranca, tal com el coneixem actualment, i com ha estat la conseqüència de segles de demandes, plets i renúncies. Dels antencedents de la Cúria Baronial a la implantació del primer terme municipal el 1813 i la seva posterior ampliació (1925). Així doncs, faré és un recorregut històric per la creació del municipi que entra en estudi dels detalls de les fites que encara es conserven.



(Fita dels tres termes, Boscana)



1 comentari: