Capçalera

Aquest BLOG és una petita aportació des del pensament, l'opinió i el debat de les qüestions que més m'inquieten. Tot des del meu compromís polític, social i cultural. Vos anim a que en faceu part.

dilluns, 3 de juny del 2013

Oportunitats perdudes

Aquest primer de juny passat (igual que tots els 1ers de juny) és la data que es celebra el dia de "Les Vilafranques d'Europa". Així ho va acordar -l'any 2009-  l'Associació de Vilafranques d'Europa, per tenir un dia en comú per commemorar que hi ha la voluntat de 8 milions d'europeus que viuen a 50 pobles amb el mateix nom.

(El logo de l'entitat)


Com he dit, aquesta data, lluny de constar de celebracions festives, pretén que els veïnats prenguin consciència de la importància de la construcció europea. De fet, els anys 2010 i 2011 es va realitzar aquesta celebració que, amb la col·laboració dels centres educatius del poble i de diferents entitats, apropàrem als nostres veïnats, els avantatges de pertànyer a aquesta associació i les possibilitats de futur -en tots els sentits- de cooperar amb les vilafranques europees per tal d'assolir objectius comuns.


(Cartell de commemoració del dia de les Vilafranques d'Europa -2013- a Villa Franca de Xira, Portugal)
 
Ara ens trobam que de tot allò: res en queda. Dels esforços invertits i dels contactes realitzats, tot ha quedat relegat a l'oblit. I els motius de tot plegat, es resumeixen en un de sol: MENFOTISME.
El PP de Vilafranca, va vendre al seu entorn, que això de les Vilafranques d'Europa era "anar de sopars i de festa". A més, d'un interès nul per intentar entendre els objectius.
Però, el més preocupant, és deixar perdre una gran oportunitat que en aquests temps de crisi és tan necessària pel nostre poble: un potencial de 8 milions d'europeus per venir a conèixer el nostre poble o, el que és el mateix, 50 pobles i ciutats per fer pinya per aconseguir fons europeus a través de l'associació que ens uneix.
Però, com amb molts altres casos, s'ha intentat revertir una iniciativa que és positiva pel poble, per deixar-la en no res.
(Notícia apareguda a la premsa amb motiu de la trobada realitzada el 2009)

És en accions com aquesta, com es demostra si existeix o no projecte de poble. Això marca el punt on un govern municipal té o no compromís anvers el futur del poble que administra. 
Mentre tant, amb aquest model de "viure al dia i ja veurem que farem demà", sols és un demostració de la poca inventiva i gens d'inquietud per intentar traçar el camí cap un futur cert del nostre poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada